Jezik: Slovensko English Deutsche

Livarna Livarstvo Kavčič d.o.o.

Kvalitetni izdelki, ustrezno znanje, dolgoletne izkušnje in popolna prilagodljivost končnemu kupcu so naše glavne prednosti.

V družinskem podjetju Livarstvo Kavčič d.o.o. se ukvarjamo z ulivanjem barvnih cinkovih zlitin (zamak 2, zamak 3 in zamak 5). Podjetje je nastalo iz majhne obrtne delavnice, katerega začetki segajo v 80. leta prejšnjega stoletja. Prelomno je bilo leto 1992, ko smo zaradi večjega povpraševanja po naših izdelkih in storitvah začeli s tlačnim ulivanjem cinka.

Naslednja mejnika sta bili še leti 1997, ko smo proizvodnjo preselili v nove večje prostore in leto 2004, ko smo pričeli tudi s tlačnim ulivanjem aluminija.

Prostorske kapacitete so z večanjem števila strojev skozi leta postale premajhne, zato smo leta 2014 začeli graditi novo proizvodno halo v Logatcu (tik ob avtocesti Ljubljana-Koper). Proizvodnja tlačnega litja aluminija se je v okviru novega podjetja Aluliv Kavčič d.o.o začela v juniju 2015.

Kontaktirajte nas za več informacij

 

Litje cinkovih zlitin 

Proizvodne zmogljivosti

Izdelki z maso do 2 kg.
Izdelki do velikosti: do cca 50 cm.
4 toplokomorni stroji za tlačno litje cinkovih zlitin s silo stiskanja od 25 do 135 ton.
Stroji za obdelavo ulitkov (peskalnik, vibrator za raziglanje, vrtalne priprave, brusilni stroji, …).
Zmogljivosti zunanjih partnerskih podjetij za mehansko in površinsko obdelavo ulitkov.

Naši kupci

Naši kupci prihajajo iz Nemčije, Francije, Avstrije, ZDA, Švedske, Portugalske, Indije in Slovenije. Delež izvoza se skozi leta povečuje, trenutno v tujino izvozimo 25 % izdelkov, dolgoročno pa si želimo delež izvoza dvigniti na najmanj 50 %.

 

Livarstvo Kavčič kupci po svetu

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.